(bardzo)Dobry Grześ Wa-wa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Zamieszczone przez mandaryna5505
    to oszust
    Szkalowanie czyjegoś imienia, lub też firmy jest naruszeniem dóbr osobistych i jest to karalne, nie wiem czy masz tego świadomość, mam nadzieję, że dobrze się przed tym zastanowiłeś i masz wszelkie dowody (ekspertyzy?) na poparcie swoich słów

nareszcie ktoś się przynajmniej wyłamał z tego zgodnego chórku, ja tam od zawsze mówiłem, że to oszust i złodziej :!: :lol:

a widzisz Grzesiek, mówiłem Ci 100x, żeby tych wszystkich żydków od razu kopać w dupę, bo potem tylko nerwy i strata czasu, będziesz miał nauczkę na przyszłość, oszuście zasrany :idea: :twisted:
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• karolz
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2004
      • 823

Zamieszczone przez szkoda
      a widzisz Grzesiek, mówiłem Ci 100x, żeby tych wszystkich żydków od razu kopać w dupę, bo potem tylko nerwy i strata czasu, będziesz miał nauczkę na przyszłość
      jesteś antysemitą ?

:szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
      NajtFukinPatrol North-West

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez karolz
        jesteś antysemitą ?
        a Ty :?: :szeroki_usmiech
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• karolz
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2004
          • 823

Zamieszczone przez szkoda
          Zamieszczone przez karolz
          jesteś antysemitą ?
          a Ty :?: :szeroki_usmiech
          ja tak, dlatego nie lubię takich żydków

:szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
          NajtFukinPatrol North-West

Komentarz

• DGW
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 2330

Wydaje się że nadszedł czas wyjaśnić jak to jest z tym, tą mandaryna5505,

Nie pamiętam dokładnie kiedy i na co to auto trafiło do mnie pierwszym razem ale stan był jak i jest do tej pory taki jak większości +10 letnich taxi w naszym kraju z tym że w tym przypadku przy jakichkolwiek naprawach zawsze musiały być półśrodki żeby było tanio, a to może jeszcze pojeździ, a tego to nie bo przecież jeszcze się nie rozpada itd. itp.

Przed wymiana uszczelki pod głowicą.

To co się działo pod maską, to trzeba by było zobaczyć na własne oczy. Cieknący płyn chłodniczy na większości łączeń, nabijanie ciśnienia w ukł. chłodzenia po przegazowaniu, nie mówiąc już o odwiecznym w tym aucie problemie z przeładowaniem.
            Przy wymianie szklanek stwierdziłem, że nie ma sensu kończyć wymiany ponieważ jedna szklanka się rozpadła i uszkodziła gniazdo pod nią oraz wałek rozrządu. Decyzja właściciela - robić! OK "klient nasz pan". Silnik pracował podobnie jak przed wymianą bo jakby mogło być inaczej.

Wymiana uszczelki pod głowicą.

Za jakiś czas auto przyjechało żeby w końcu zrobić tą głowicę. Głowica została zawieziona do warsztatu na ul. Krasnobrodzkiej gdzie zajmują się między innymi obróbką silników wyścigowych, więc pojęcie na pewno mają. Po sprawdzeniu szczelności zastała postawiona diagnoza - korpus jest ok., ale głowica nadaje się do pełnej regeneracji. Na tym etapie nie było już miejsca na półśrodki, więc została splanowana, wymienione wszystkie zawory, prowadnice, uszczelnienia oraz naprawione gniazdo pod szklankę. Głowica odebrana. Blok pod uszczelką wyczyszczony włókniną, aby nie niszczyć powierzchni metalowej a żeby zebrać wszystkie zanieczyszczenia. Czyszczenie kanałów w bloku i montaż. Uszczelka pod głowicę jak i inne uszczelki, uszczelniacze - Elring, pod vacuum pompę i płaszcz wodny ori z ASO. Olej i filtr oleju nowy, płyn chłodniczy nowy...
            Silnik pracuje w porządku. Przy odbiorze informacja dla właściciela żeby w niedługim czasie wymienić olej i w końcu pozbyć się problemu z przeładowaniem gdyż może to doprowadzić do ponownego uszkodzenia uszczelki pod głowicą itd itp.

Kolejna wizyta jeszcze na starym warsztacie.
            Klient wymienił mieszek w innym warsztacie (na Woli w Warszawie) i przyjechał żebym sprawdził co jest bo mieszek nowy a i tak łapie notlauf. Okazało się że mieszek nie jest wcale nowy tylko odkręcony z innej turbiny i tak też zamontowany w jego aucie. Przy regulacji stwierdziłem że na kierowniczkach jest zacięcie więc w takich sytuacjach informuje klienta o tym. Po uświadomieniu, że może to nie pomóc a konieczna może być operacja czyszczenia turbo lub pełna regeneracja ustawiam mieszek "bardziej w prace".

W międzyczasie i tu bardzo ważna wiadomość.
            Zerkam na śruby od dekla zaworów ;
            mając świadomość tego że ów mandaryna5505, lubi jeździć od warsztatu do warsztatu żeby może znaleźć taniej usługę lub też może w większości natręta mają dosyć;
            na śrubach tych jest swego rodzaju moja plomba a raczej była. Wniosek jest jeden, ktoś grzebał przy silniku po mojej robocie.
            Zagotowany nic nie mówię choć pewnie w tym momencie popełniłem błąd gdyż powinienem poinformować o tym fakcie właściciela a uniknął bym tego całego brużdżenia.

Od tego czasu staram się unikać mandaryna5505, to fakt ale chyba mam prawo odmówić komuś naprawy. Nie odbieram telefonów, w końcu przyjeżdża. Powód ubywający płyn chłodniczy. Odcinamy z obiegu nagrzewnicę - pojechał.
            Mija jakiś czas dzwoni, ja nie oddzwaniam. Pisze PW na forum że chce wymienić turbo, olej i filtry. Nie odpisuje. Przyjeżdża w piątek po południu gdzie jesteśmy zarobieni po pachy, wszystko "idzie pod górkę". Obiecałem koledze Gege że na weekend będzie mógł wyjechać a tu auto nie skończone, w domu dzieci czekają na wyjazd do rówieśników, telefony dzwonią, ogólnie można dostać szału. No i ten zaczyna swoje wywody a najważniejsze w tym jest to że nie wie o co mu chodzi. Płyn po odcięciu nagrzewnicy przestał uciekać a tematem przewodnim w pierwszej części jest to że jak płyn zimny to jest na MIN. a jak gorący to na MAX. Następnie dochodzimy do tego że płyn jest brudny. JEGO PIERWSZY WNIOSEK: pewnie Jarek (mój pracownik) nalał mu brudnego z kuwety gdzie zlewamy różne rzeczy :evil: Dobrze że Jarek to spokojny człowiek... Nalał oczywiście nowego płynu. Podchodzę do auta. Płyn rzeczywiście jest brudny ale czym zanieczyszczony nie mam pojęcia. Zakręcam korek, trzymam auto na obrotach, sprawdzam węże - miękkie. Mówię żeby się przejechał i dał "ostro po obrotach". Przyjeżdża, sprawdzam węże - miękkie. Mówię że nie wiem co jest problemem, że trzeba zrobić test płynu którego nie robię bo nie mam czym. Może głowica pęknięta, może blok- nie potrafię tego stwierdzić. Biorę się znów za naprawę auta kol. Gege bo czas goni. No i zaczyna się gadka, kolejne wywody, raczej monolog, jakieś oskarżenia itd. itp.
            Na koniec on chce fv za naprawę. Pomijam to że minęło 7miesięcy ale mówię że ok tylko nie teraz.
            Odzew: on nie będzie tu dwa razy przyjeżdżał i znów monolog...
            i znów pytanie czy wystawie mu fv? :evil: :evil: :evil:
            Ile razy można odpowiadać na pytanie ???
            Moja odpowiedź: już ci powiedziałem.
            Było jeszcze coś p.t. oddaj mi kase itd.

To chyba było by na tyle opisywania przygód z osobnikiem mandaryna5505,
            Dokument za naprawę jego auta jest zaksięgowany na dane które posiadałem a zaksięgować musiałem żeby był porządek z urzędami. Duplikat do odebrania w dziale księgowości.
            Jeśli zgłosi się z pisemną reklamacją oczywiście zostanie ona rozpatrzona (w końcu może dowiem się czego chce)

Na koniec nt. gwarancji u mnie.
            Ci którzy mnie znają wiedzą że gwarancja jest na wszystkie naprawy, które wykonywane są u mnie w warsztacie, Tych którzy mnie nie znają informuję że działam zgodnie z prawem panującym w naszym kraju. Na części jest gwarancja producenta.

To wszystko co mam do powiedzenia odnośnie zaistniałej sytuacji :!: :!: :!:
            NFPNorth-West
            2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
            WARSZTAT www.dsize.pl
            ->
            CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
            spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

:lol:
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

Zamieszczone przez DGW
                To wszystko co mam do powiedzenia odnośnie zaistniałej sytuacji :!: :!: :!:
                łooooooo, Staryyyyyyy, rispekt, że Ci się chciało w ogóle coś takiego wyjaśniać, no i znając Ciebie ciekawe ile czasu Ci to zajęło :lol:
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Samiec
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 4287
                  • Octavia I (1U2)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                  • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

DGW teraz dopiero obadałem nowy adres, cholera będę miał 2x dalej niż zwykle :P
                  TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                  SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                  SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• martino
                    Elegance
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 974

Samiec, Ale my mamy bliżej
                    Martino
                    125 KM /272 Nm - to już było....
                    teraz jest duży "+"
                    dgw.esite.pl

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38246
                    -----------------------------------------------
                    PerfectService by DobryGrześWawa

Komentarz

• kabanos
                      RS
                      • 2011
                      • 4544
                      • Octavia I combi (1U5)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Samiec, martino, no co wy? Przecież kolega mandaryna5505 już stwierdził, że nie ma tam po co jechać :wink: :diabelski_usmiech
                      Zobaczymy co na to teraz "zainteresowany" :P

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• dato
                        L&K
                        • 2012
                        • 1431

Zainteresowany będzie miał wątpliwą przyjemność umawiać mnie jutro na geo bo poprzednie peany na jej cześć mnie zaciekawiły, a obszerne wyjaśnienie dgw w temacie pod nazwą kodową "Mandaryna" całkowicie usatysfakcjonowało.

DGW: jak to mawiają, z gówna bicza nie ukręcisz :diabelski_usmiech

Komentarz

• Psycho Dad
                          Rider
                          • 2009
                          • 629

He He. Popychacze robił po głowicy ... nawet na forum się pochwalił.
                          Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• szkoda
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 22543

Zamieszczone przez Psycho Dad
                            He He. Popychacze robił po głowicy ... nawet na forum się pochwalił.
                            :twisted:
                            była BKD+DSG '05 120kkm
                            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• PAOLO ESCO
                              RS
                              • 2009
                              • 6626
                              • Volkswagen
                              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez kabanos
                              nie ma tam po co jechać
                              Zdecydowanie nie przyjeżdżać! ...to może kolejka się zmniejszy :lol: i DGW napisze choć kilka zdań na temat wytartych krzywek w TDI PD...Czy dużo jest takich przypadków i na ile może to być wynikiem/przyczyną stosowania oleju z normą VW 505.00 zamiast VW 505.01? ... :hmm
                              PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• kabanos
                                RS
                                • 2011
                                • 4544
                                • Octavia I combi (1U5)
                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

dato, ja mandarynę miałem na myśli :wink:

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• DGW
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 2330

Zamieszczone przez PAOLO ESCO
                                  na ile może to być wynikiem/przyczyną stosowania oleju z normą VW 505.00 zamiast VW 505.01? ... :hmm
                                  :nono :niewiem
                                  NFPNorth-West
                                  2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
                                  WARSZTAT www.dsize.pl
                                  ->
                                  CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
                                  spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• dato
                                    L&K
                                    • 2012
                                    • 1431

Zamieszczone przez kabanos
                                    dato, ja mandarynę miałem na myśli :wink:
                                    Spox, DGW się odezwał i to dość wylewnie (sporo pracy go to musiało kosztować więc jak widać też jest zainteresowany :szeroki_usmiech

A tak swoją drogą przeczytałem jeszcze raz relację dgw i szczerze, to nóż się w kieszeni otwiera. Dokładnie sobie przypomniałem z jakiego powodu kilkanaście lat temu zrobiłem sobie szlaban na pracę z indywidualnym Klientem :lol:
                                    Przecież jakbym w takiej sytuacji złapał pałę i przyp... To jeszcze bym poszedł siedzieć za niewinność :lol: :lol: :lol:

Komentarz

• EMP-TURBO
                                      Drive
                                      • 2010
                                      • 89

niestety zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony ,ale kolego mandaryna5505 odrobinę powściągliwości w wygłaszaniu opinii na forum i zanim napiszesz tak ostre słowa to uszczypnij się w język ,bo internet ma wielka siłę ,ale żeby czasem nie obróciła się przeciwko Tobie . Każdy ma prawo popełnić błąd ,nikt nie jest idealny .....po opiniach raczej widać ,że zadowolonych klientów jest raczej większoć co daje jakiś obraz jakości DGW ,a twój przypadek w tym momencie stawia to co piszesz pod znakiem zapytania . Być może chcesz "szkłem dupę podetrzeć " ,a na koniec masz pretensje do całego świata ,ale nie do siebie .Sam mam firmę usługową i znam te przypadki ,gdzie klient chciałby półśrodkami ratować swoje auto ,ale gdy to się nie uda to szuka problemu wszędzie tylko nie u siebie i do tego szuka wtedy tzw. frajera ,kitóry zrobi mu to na swój koszt . Być może DGW gdzieś też popełnił błąd ,ale jak widać raczej mu się to nie zdarza i wszystko jest kwestją dogadania ,a nie jechanie po kimś publicznie na forum , Na koniec jeszcze dodam ,abyś sam sobie również zrobił rachunek sumienia i stwierdził czy sam jesteś tak idealny i czy swoją pracę zawsze wykonujesz w 100% perfekcyjnie ? ......z doświadczenia wiem,że często tacy jak Ty zawsze najwięcej wymagaja od innych ,ale nie od siebie .........pozdrawiam
                                      www.emp-turbo.pl
                                      www.facebook.com/emp-turbo

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

EMP-TURBO, koledze mandarynie juz napisałem, weź chłopie, sprzedaj padline i kup młodsze auto a pozbędziesz się kłopotów :wink:
                                        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• soszek81
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1245

piramida - najlepiej jakąś Kie - 7 lat gwarancji i tyle samo spokoju :diabelski_usmiech
                                          Była O1 kombi ALH++ 150/340
                                          Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• Mihau
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 7461
                                            • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Byłem na nowej miejscówce i wszystko git. Robiona była geometria, jedzie prosto i nic mnie nie odpadło po drodze k
                                            O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Ayu
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 4154

Mihau, ile czasu się zeszło na zabiegu?

Komentarz

• Mihau
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 7461
                                                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

hotrain, coś koło 2,5h
                                                O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Ayu
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 4154

Mihau, dzięki za informację, czyli całkiem nieźle, mam nadzieję, że u mnie też szybko pójdzie jutro.

Komentarz

• dato
                                                    L&K
                                                    • 2012
                                                    • 1431

Zamieszczone przez Mihau
                                                    Byłem na nowej miejscówce i wszystko git. Robiona była geometria, jedzie prosto i nic mnie nie odpadło po drodze k
                                                    No to masz szczęście, bo ja się dowiedziałem, że mam za dużego...

...sorka, nie mogłem się powstrzymać :diabelski_usmiech

Komentarz

Pracuję...